Szórakozás

Először olvasott fel magyarul Gianni

Nem volt kérdés Gianni Annoni számára, hogy azonnal igent mondjon arra a felkérésre, hogy mesét olvasson fel beteg gyerekeknek egy kórházi osztályon. A műsorvezetőt nagyon megérintette a látogatás.

Magyar Edina, a Ruben és barátai című mesekönyv sorozat szerzője meseolvasáshoz kérte a műsorvezető-gasztronómus segítségét. A mesebeli Ruben más mint a többi kisfiú, és az ő kalandjaival szeretné a szerző a nagybeteg gyermekek pillanatait könnyebbé tenni, kicsit  a mesékkel is gyógyítani. Több helyen olvasott már fel elfogadásról és barátságról szóló könyvéből, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek meglátogatásához pedig Gianni Annoni is örömmel csatlakozott.

“Először olvastam fel magyarul, rá is bukkantam pár furcsa szóra. Még az is lehet, hozzáköltöttem egy-két szereplőt” – mesélte nevetve Gianni a Hír24-nek.

Fotó: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila

“Többet kaptam, mint amit adtam. A gyerekek szeme, a mosolyuk… hatalmas üzenetek ezek” – az olasz származású médiaszemélyiségre nagy hatással volt a kórházban tett látogatás, olyannyira, hogy azt tervezi, hamarosan visszatér új kis párfogoltjaihoz.

“Nagyon jó volt velük lenni. És azok a szülők! Őket hősként kellene ünnepelni, hiszen óriási lelkierő kell elviselni ezt a helyzetet. És természetesen az ott dolgozóknak is minden elismerésem. Én eddig is igyekeztem egy-egy jó ügy mellé állni, mert azt gondolom, az ismert embereknek kötelességük lenne felkarolni valaki olyat, aki segítségre szorul. Csak ki kell nyitni a szemünket, és meg fogjuk látni, hogy a problémák itt vannak az orrunk előtt” –  mondta el Gianni, aki azt is megosztotta velünk, nem unatkozik mostanában, de mindig örül az olyan felkéréseknek, amihez hozzá tudja adni a személyiségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik