Szórakozás

Egyezséget javasol a bíróság a plakátrongálóknak

A kiszombori házaspár elfogadta az ajánlatot, de a Fidesz sem zárkózott el a békés rendezés lehetőségétől.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, több tucat fideszes kampányplakátot tettek tönkre az áprilisi országgyűlési választás előtti hetekben Hódmezővásárhelyen illetve Makón és környékén. Az eseteket hangos politikai kardcsörte és több feljelentés követte. Az utóbbiak eredményre is vezettek. Legalábbis részben. Kiszomboron szabálysértési eljárás indult egy helyi házaspár ellen, akik – vallomásuk szerint – 15, Lázár János arcképével ellátott táblát vittek el a helyéről.

Ügyüket a múlthét végén tárgyalta a Makói Járásbíróság. A hagymavárosi testület a vádat ugyanakkor lopásról rongálásra minősítette. Az indoklás szerint az elkövetőket nem az „eltulajdonítás szándéka” motiválta, egyszerűen bosszantották őket a hirdetmények.

A bíróság a szabálysértéssel vádolt házaspár ellen folyó eljárást meghallgatásukat követően 30 napra felfüggesztette. Felkínálta annak lehetőségét, hogy a sértett féllel úgynevezett közvetítői eljárás keretében egyezzenek meg a jóvátételről – írja a Délmagyar.hu. Ha a párnak sikerül megállapodásra jutnia a kormánypárt helyi szervezetével, az eljárás, ebben az ügyben le is zárulhat.

A lap úgy tudja, a rongálók nyitottak a megegyezésre, de a Fidesz sem zárkózott el a békés rendezés lehetőségétől. Szél István, a párt kampányfőnöke Délmagyarországnak úgy nyilatkozott, ha megkapják a hivatalos értesítést a bíróságtól, megfontolják a közvetítői eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik