Szórakozás

Szesztartály és trafóház égett Szegeden

Egy sérültje van a tegnapi tűzeseteknek.

Három riasztást kaptak a szegedi tűzoltók csütörtökön. Mindháromszor oltaniuk kellett – tájékoztatta hírportálunkat Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Nem sokkal dél előtt, az Acél utcában egy egy köbméteres műanyag tartályban begyulladt a benne tárolt denaturált alkohol. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet. A balesetben egy ember a teste kilenc százalékán másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Őt a helyszínre hívott mentősök kórházba vitték.

Néhány órával később egy avartűzhöz riasztották a megyeszékhely tűzoltóit. Körülbelül tíz négyzetméternyi lekaszált fű égett. Lakóházak vagy más épületek nem voltak veszélyben.

Este hét óra körül is akadt még dolguk. Bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint a Tisza Lajos utca és a Faragó utca kereszteződésében ég egy trafóház. A tüzet eloltották, az áramszolgáltatás azonban – a Démász szakembereinek munkálatai alatt – közel 120 lakásban szünetelt.

A szegediek mellett egy hívást a hódmezővásárhelyi tűzoltók is kaptak. Mártélyon, közel kétszáz négyzetméteren avar és nyárfapihe égett. A tűz a lakott területektől messze volt. A lángokat sikerült hamar megfékezniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik