Szórakozás

Barabás Éva tanult édesapja tragédiájából

A Fókusz műsorvezetője félti látását, édesapja betegségének és rohamos egészségromlásának élménye mély nyomot hagyott benne ugyanis.

Barabás Évával egy multifokális szemüveget népszerűsítő rendezvényen beszélgettünk, ahol látását extrém feladatokban tesztelhette: a Budakeszi Lőtéren ugyanis fegyvert ragadott és célba lőtt.

Az egyébként érzékeny lelkű műsorvezető elárulta, hogy egyelőre csak a rövidlátásával vannak gondok, de amikor ezt felfedezte azonnal orvoshoz fordult.

Fotó: Red Lemon Media

“Olvasószemüvegre már szükségem van, bár ez is függ a fényviszonyoktól és az állapotomtól. Van, amikor első perctől könnyezik és fáj a szemem, de van, hogy kevésbé. Akkor tudtam már, hogy gond van a szememmel, amikor a mosási cédulán nem láttam, hogy 30 vagy 40 fokot írnak” – mesélte a sportos életet élő tévés a Hir24-nek.

A műsorvezető már gyerekkorában megfogadta, hogy nem hanyagolja el egészségét, hiszen édesapja cukorbetegsége és látásromlása mai napig szörnyű emlékként él benne.

“Édesapám mindig nagyon büszke volt arra, hogy a céllövöldében is eltalálta, amit kell, és hogy milyen jól lát messzire. Mit ad isten, a későn felismert cukorbetegsége miatt, a halála előtt 20 vagy 30 cm-ről nézte már a tévét. Ezt megélni, egy látására büszke embernek igazi tragédia és a családtagoknak is nagyon nehéz volt” – idézte fel Éva a szomorú emlékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik