Szórakozás

Mentettek és oltottak

Három riasztást kaptak kedden a megyei tűzoltók.

Szegedről és Földeákról érkezett hívás a tegnapi nap folyamán a Csongrád megyei tűzoltóság ügyeletes egységeihez – tájékoztatta portálunkat Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

A kora délutáni órákban a szegedi mentősök kértek segítséget a megyeszékhely tűzoltóitól. Egy idős nőhöz riasztották őket, aki nem tudta beengedni őket. Az asszony a kádban lett rosszul. A tűzoltók az ablakon keresztül bejutottak a lakásba, és ajtót nyitottak a mentőszolgálat szakembereinek.

Nem sokkal később egy kigyulladt szalmatárolóról érkezett riasztás, Földeákról. A tanyán körülbelül 500 körbálát hordtak össze, ezek kaptak lángra. A tűzben egy ott parkoló személyautó is megsérült. A lángokat a makói tűzoltók és a földeáki önkéntesek fékezték meg.

Fél öt előtt néhány perccel Szegedről kapott hívás a katasztrófavédelem központja, miszerint egy Béke utcai társasházi lakás egyik szobája ég. Mint kiderült, egy szekrény tetején, papírok gyulladtak meg. Mire a hivatásosok a helyszínre értek a tüzet már eloltották. A rendőrség közveszély okozás gyanúja miatt indított vizsgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik