Szórakozás

Majdnem halálra verte alig pár hetes gyerekét egy fiatal bugaci nő

Tizennégy évet kapott a tettéért.

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla – mint másodfokú bíróság – kedden azt a 25 éves bugaci nőt, aki 2012 márciusában majdnem halálra verte alig egy hónappal korábban született kisfiát.

A táblabíróság közleménye szerint a fiatal asszony a gyerek születése után nem sokkal az apa családjához költözött, mivel a férfi börtönbe került. A nő itt emelt először kezet a kisbabára. A vádirat szerint, egy orvosi vizsgálat után – érthetetlen és mindez ideáig nem tisztázott okból – úgy megtekerte, megrángatta a baba karját, hogy az két helyen is eltört.

Pár héttel később eljött a rokonságtól, mint kiderült azért, mert rendszeresen összeveszett az élettársa testvérével. A férfi többek közt azt nehezményezte, hogy a nő nem szoptatja a kisgyereket.

A költözés után már a kötelező vizsgálatokra sem vitte el a babát, ezért a védőnő jelzésére a tiszakécskei jegyző elrendelte, hogy a csecsemőt ideiglenesen nevelőszülőknél helyezzék el.

A kisfiút március 6-án adta át az anya a gondozóknak, akik azonnal kórházba szállították. Mint kiderült a nő a fia fejét korábban valamilyen kemény tárgyhoz csapata, illetve a combját és a mellkasát is többször megszorította. Oxigénhiányos állapotban, életveszélyes állapotban került az egészségügyi intézménybe. A szakértői vélemény szerint, orvosi ellátás nélkül, 24 órán belül meghalt volna.

A nő ügyében még januárban hozott ítéletet a Kecskeméti Törvényszék, ám az elsőfokú bírói döntés ellen mind a vádlott, mind az ügyészség fellebbezett. A szegedi táblabíróság most – immáron jogerősen – emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt 14 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a nőt. Hegedűs István tanácsvezető bíró indoklása szerint a gyermek életkorából, sérülékenységéből fakadóan a vádlottnak fel kellett ismernie, hogy a bántalmazás a kisfiú halálához vezethetett volna, így azt enyhébb minősítés szerint nem lehetett elbírálni.

Az anya egyébiránt végig tagadta tettét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik