Szórakozás

Villámtűz, vízözön és gyújtogatás

Mozgalmas hétvégéje volt a megyei tűzoltóknak.

Több mint féltucat riasztást kaptak a hosszú hétvégén a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes tűzoltóegységei – tájékoztatta a Vásárhely24-et Molnár Krisztina szóvivő.

Május elsején, este hét órakor, villám csapott egy fába Ásotthalom és Kelebia között. Szerencsére senki sem volt a közelben, így nem is sérült meg senki. A kigyulladt fát a tűzoltók pillanatok alatt eloltották.

Egy órával később szegedről érkezett hívás. A Temesvári körút és a Balfasor kereszteződésében kigyulladt egy személy autó. A megyeszékhely tűzoltóinak sikerült megfékezniük a lángokat. Személyi sérülés itt sem történt.

Pénteken előbb Szegeden, a szatymazi úton egy avartűznél, majd Balástyán egy lángoló garázsnál kellett beavatkozniuk a lánglovagoknak. A balástyai tanya melléképületében nagy mennyiségű tűzifa égett. A szóvivő az esettel kapcsolatban azt közölte, az előzetes vizsgálatok szerint szándékos gyújtogatás történt. Az ügyben rendőrségi vizsgálat folyik.

Május 3-án ismét villámcsapás okozott tüzet; ezúttal Csongrádon, az Öreg dűlőben. A villám egy lakatlan tanyára vágott be, így senkinek sem esett baja.

Molnár Krisztinától megtudtuk, az eső miatt is érkezett telefonhívás a katasztrófavédőkhöz. Csongrádon, a Rigó Sándor utcában veszélyeztette a lakóházakat az esővíz, de a szegedi bőrgyógyászati klinika épületének alagsorába is betört a víz, ahol értékes berendezéseket, gépeket veszélyeztetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik