Szórakozás

Bálint gazda vallomása: Koncentrációs táborban voltam!

Bálint György Joshi Bharat műsorában vallott arról, hogy a háború esztendői alatt munkaszolgálatos volt Erdélyben, Ukrajnában, majd Lengyelországban, végül egy koncentrációs táborba került.

Bálint gazda őszintén vallott Joshi Bharat műsorában arról, hogy a mai napig emlékszik a koncentrációs táborokban átélt borzalmakra.

“Nagyon nehéz éveket éltem meg. Munkaszolgálatos voltam és egy koncentrációs táborban fejeztem be. Még mindig szégyellem magam, hogy egy erős, bizonyos testi és szellemi képességekkel rendelkező emberrel azt lehet tenni, amit a hatalom akar. Én nem tudtam semmit tenni ellene. Nem volt elég kezdeményezőkészség bennem. És ez végigkísért a rendkívül nehéz háborús években. Ez volt az oka annak is, hogy amikor végül is felsőbb hatalmaknak az akaratából és segítségével hazakerültem, akkor nem beszéltem soha erről a dologról. Amikor lehetőségem lett volna arra, hogy elmondjam, hogyan nyílott ki a gázkamra ajtaja, akkor nem mondtam” – mesélte Joshi műsorában a súlyos baleseten átesett Bálint gazda, aki azt is hozzátette, a krematórium szagát nem lehet elfelejteni soha.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik