Szórakozás

Vizet fecskendeztek a húsba, majd visszafagyasztották

Egy ercsi cég három alkalmazottja előzetes letartóztatásban van, amiért újracsomagolták a rosszminőségű húst, és úgy akarták eladni.

Bűnszövetségben elkövetett, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettének kísérlete miatt indítványozta az ügyészség három gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet a Székesfehérvári Járásbíróság el is rendelt. A döntés azonban még nem jogerős – közölte a Fejér Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint két ercsi férfi és egy nő közel 2600 kilogramm fóliázott és lefagyasztott, külföldről származó marhahúsról az eredeti termékmegjelölést és a származást igazoló címkét eltávolította, a húsba – annak kiengedését követően – vizet és húslét fecskendezett, majd a terméket forgalomba hozatal céljából újracsomagolta. A csomagolást az eredetihez hasonló címkével látták el, azon a megnövelt súlyt feltüntették, majd a terméket visszafagyasztották.

A gyanúsítottak egyikének kft.-je kizárólag hűtőházi tevékenységre rendelkezett hatósági engedéllyel, mivel újracsomagolási engedélyét visszavonták.

Hétfőn a hűtőházban a rendőrség lefoglalta a hústermékeket.

A három gyanúsítottal szemben azonos jellegű bűncselekmény miatt folyamatban van már büntetőeljárás. A bűncselekményt a büntető törvénykönyv egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik