Szórakozás

Tizennégy afgánt és három szerb határsértőt fogtak

Ásotthalomnál „két lépcsőben" tartóztattak föl határsértőket.

A rendőrök április 8-án, kedden hajnalban a Gátsori úton állítottak meg egy Volkswagen Jetta típusú kocsit és a vele együtt közlekedő Citroën Jumpert. A kisteherautó átvizsgálása során tíz afgán állampolgárt találtak a raktérben, akik Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az egyenruhások a két szerbiai sofőrt és az afgán határsértőket előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre.

Néhány perccel később a Kissori út és a Gátsori út kereszteződésben egy szerbiai férfit fogtak el, aki nélgy afgán migránsnak segített a szerb–magyar államhatár illegális átlépésében. A rendőrök őket is előállították a határrendészeti kirendeltségre.

Az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy a három szerbiai férfi korábban együtt lépett be az országba Röszkénél. Ellenük embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, míg az afgán állampolgárokkal szemben idegenrendészeti eljárás van folyamatban.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik