Szórakozás

Hitelező ügyvéd a vádlottak padján

Szeged24
Szeged24

2014. 04. 05. 14:38

Jogi következményekkel zsarolta a nem fizető adósokat.

Üzletszerű pénzkölcsönzés miatt vádemelést javasol a Szegedi Járási Ügyészség egy szentesi ügyvéd ellen. A vád szerint a jogász 2008 és 2010 között a praxisa mellett hitelezőnek állt. Öt embernek – volt, akinek többször is – 300 ezer és kétmillió forint közötti összegeket adott kölcsön. Előfordult, hogy havi 10 százalék kamatot számolt fel. Nem csak a saját pénzével üzletelt. Volt, hogy mint közvetítő vett részt a hitelezésben.

Az adósokkal minden esetben – közjegyző által hitelesített – tartozáselismerő nyilatkozatot készített. Ezeken már a kamatokkal növelt összeg szerepelt. Ha az ügyfél nem fizetett, az írások alapján polgári peres eljárást, illetve végrehajtást indított ellene.

Az üzletszerű kölcsönzéshez a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye kell, ilyennel azonban nem rendelkezett, így bűncselekményt követett el.

Az ügyészség az ügyvédet jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Felfüggesztett börtönbüntetésre tettek indítványt, egyúttal kérik a bíróságot, hogy tiltsa el foglalkozása gyakorlásától.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.