Szórakozás

Műanyag csővel akart postát rabolni egy részeg hajléktalan

Vásárhely24
Vásárhely24

2014. 04. 01. 13:55

Szerdán kezdődik a férfi másodfokú pere a Szegedi Ítélőtáblán.

Első fokon 3 év 8 hónap fegyházbüntetést kapott az az 59 éves orosházi férfi, aki még tavaly áprilisban megpróbált kirabolni egy postát a Békés megyei városban. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott javára anyagi jogszabály téves alkalmazása miatt fellebbezést nyújtott be, így az ügy a szegedi táblabírósághoz került.

A vádirat szerint a – rendőrség előtt már korábban is ismert – hajléktalan férfi 8 deci bor után, egy korábban kukázott, körülbelül 30 centiméteres fekete műanyag csővel besétált a városi kettes postára, ahol az egyik alkalmazottól, „Szabad a nagyját?” felszólítással pénzt követelt. A postai dolgozó egy fillért sem adott neki, viszont a lábával benyomta a földön elhelyezett pánik gombot.

A férfi látva, hogy az akciója nem járhat sikerrel, komótosan kisétált az ajtón, majd egy a közeli vasútállomás mellett álló italboltba ment. A rendőrök innen állították elő.

A férfi ügyét másod fokon szerdán tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla kirendelt büntető tanácsa.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.