Szórakozás

Műanyag csővel akart postát rabolni egy részeg hajléktalan

Vásárhely24

2014. 04. 01. 13:55

Szerdán kezdődik a férfi másodfokú pere a Szegedi Ítélőtáblán.

Első fokon 3 év 8 hónap fegyházbüntetést kapott az az 59 éves orosházi férfi, aki még tavaly áprilisban megpróbált kirabolni egy postát a Békés megyei városban. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott javára anyagi jogszabály téves alkalmazása miatt fellebbezést nyújtott be, így az ügy a szegedi táblabírósághoz került.

A vádirat szerint a – rendőrség előtt már korábban is ismert – hajléktalan férfi 8 deci bor után, egy korábban kukázott, körülbelül 30 centiméteres fekete műanyag csővel besétált a városi kettes postára, ahol az egyik alkalmazottól, „Szabad a nagyját?” felszólítással pénzt követelt. A postai dolgozó egy fillért sem adott neki, viszont a lábával benyomta a földön elhelyezett pánik gombot.

A férfi látva, hogy az akciója nem járhat sikerrel, komótosan kisétált az ajtón, majd egy a közeli vasútállomás mellett álló italboltba ment. A rendőrök innen állították elő.

A férfi ügyét másod fokon szerdán tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla kirendelt büntető tanácsa.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.