Szórakozás

A tudta nélkül lett képviselőjelölt

Egy szentesi nő az OEVB visszautasító határozatából tudta meg, hogy egyáltalán delegálták.

A Csongrád megyei 3-as számú választókörzetben egy képviselőjelöltet úgy jelentettek be indulóként, hogy az illetőnek erről tudomása sem volt – erről Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője beszélt, kedd délelőtti sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a szentesi nő a helyi választási bizottság visszautasító határozatából tudta meg, hogy egyáltalán delegálták.

A nőt az OEVB levele szerint a Határon Túli Magyarok Párja indította. A Szentes város honlapján olvasható végzések közt egy az érintett pártra vonatkozó határozatot találtunk. E szerint a jelölt 100 ajánlóívet igényelt abból 31-et üresen vitt vissza, 62 pedig hibásan volt kitöltve. A fennmaradó 7 íven körülbelül félszáz aláírás szerepelt.

A sajtótájékoztatóról írt beszámolójában az MTI azt írja, a Jobbik szerint a kétharmados kormánytöbbség által megalkotott új választási rendszer komoly visszaélésekre ad lehetőséget, egyúttal jelezték, tájékoztatást kérnek a Nemzeti Választási Irodától, hogy a vissza nem vitt ajánlóívek után járó bírságokat milyen arányban sikerült behajtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik