Szórakozás

Megházasodik Elton John

A popzene 67 éves szupersztárja bejelentette, hogy élve egy új nagy-britanniai törvény adta lehetőséggel, házasságot köt férfi élettársával - számolt be az MTI.

Elton John és David Furnish, az 51 éves amerikai filmes húsz éve társa egymásnak. Több mint nyolc éve élnek bejegyzett élettársi kapcsolatban, s két, béranyától született fiúgyermeket nevelnek.

Az énekes hétvégi interjúkban elmondta: noha jogilag nem látják szükségét a házasságkötésnek, híres párként kötelességüknek érzik, hogy felhívják a figyelmet “olyasmire, amiről sok meleg férfi soha még csak nem is álmodhatott ebben az országban”.

Angliában és Walesben március 29-től van lehetőség az azonos neműek házasságára. Elton John azt mondta, büszke Angliára, és azokra a törvényekre, amelyek Daviddel való megismerkedésük óta életbe léptek hazájában. Az új törvény öröm, amelyet meg kell ünnepelni. “Ha a kormányod megadja ezt a csodálatos jogot, akkor élni kell vele” – hangoztatta a házasságkötési tervvel kapcsolatban.

A világsztár és partnere – a jogegyenlőségért küzdő mozgalom melletti szimbolikus kiállásként – az elsők között létesített bejegyzett élettársi kapcsolatot 2005. december 21-én, az eseményt egy 2 millió dolláros lagzival, 650 vendég jelenlétében ünnepelték meg.

Az akkori felhajtástól eltérően a házasságkötést szűk körben, csak gyermekeik – a hároméves Zachary és az egyéves Elijah – és a tanúk jelenlétében tervezik májusban egy angliai anyakönyvvezetőnél.

Elton John azt mondta, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat a vártnál jobban megváltoztatta az életüket, növelte egymás iránti elkötelezettségüket, felelősségtudatukat.

A pár úgy véli, személyes példamutatásuk segített csökkenteni a homoszexuálisokat sújtó előítéleteket is.
A popsztár pályafutásának négy évtizede alatt 250 millió albumot adott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik