Szórakozás

Közel egy tucat riasztás

Kisebb-nagyobb avartüzekhez, kigyulladt villanyszekrényekhez és egy lángba borult melléképülethez hívták a megyei tűzoltókat az elmúlt három napban.

Szegeden, Makón, Csongrádon, Hódmezővásárhelyen, Balástyán és Ásotthalmon is dolgoztak a tűzoltók az elmúlt hétvégén – tájékoztatta portálunkat Tátrai János tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Legtöbbször lángra kapott avart, égő, elszáradt aljnövényzetet kellett oltaniuk. A tüzek kiterjedése néhány négyzetmétertől a három és fél hektárig terjedt. A hivatásosok munkáját több helyen önkéntesek is segítették.

A hétvége utolsó napján két elektromos tűznél is be kellett avatkozniuk. Csongrádon egy tanya mérőórája, Szegeden, a Szőregi úton egy villanyoszlop lekötő szekrénye kapott lángra. A tüzet mindkét esetben sikerült gyorsan megfékezni.

Vasárnap este egy ásotthalmi tanyáról is riasztás érkezett. Egy melléképület teteje gyulladt ki. Az oltásban a ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltók mellett az ásotthalmi önkéntesek is részt vettek. A tűzben senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik