Szórakozás
justin kutya (justin kutya)

Justin, a nagyméretű szeretetbomba

Fehérvár24
Fehérvár24

2014. 03. 21. 13:24

Justin 2013. április elején érkezett a Fehérvári Állatotthonba, akkor volt két éves. Gazdái adták le, mondván: szökik, kezelhetetlen, pedig a probléma nem a kutyában van!

Sajnos, sokszor tapasztaljuk, hogy az emberek türelmetlenek, a kutyák viselkedésének ismerete nélkül vesznek magukhoz állatot és azt várják, hogy az majd tökéletes lesz –mondta el Krepsz Gyöngyi, az otthon vezetője Justin esetével kapcsolatban, a meg nem értett, barátságos, puszi osztós, kutyussal kapcsolatban, aki jelenleg is gazdára vár.

A napi mozgás nagyon fontos és erre a kert nem elég, a séta ugyanis nem csak a mozgás miatt, de az ingerek miatt is szükséges. Az állat ingerszegény környezetben unatkozik és energiáit rossz irányban vezeti le: rombol, vagy szökik. A kutya számára a lakás, vagy a kert a menedék,a pihenés helye, aminek minden négyzetcentiméterét alaposan ismeri, ezért is kell neki az új élmény, a felfedezés, a szaglászás – tudom meg a szakembertől.

justin kutya (justin kutya)

Justinnal Rita – a menhely egyik önkéntese – foglalkozik immár lassan egy éve, ő mesélt nekünk az eddig megtett útról, és a kezdetekről:

Miután összetalálkoztunk az állatotthonban, kiderült, hogy ebem nem kis mértékben tériszonyos. Így alakult ki a lépcsőn ücsörgős gyakorlat a házunkhoz vezető felüljárón és a hosszú, fél várost megkerülő séták. Három hónap múlva még remegő lábakkal, de már átsétált a felüljárón. Azóta roppant büszke magára, ha arra megyünk.

A szökéssel, mint tudjuk voltak gondok. Most ott tartunk, hogy vonzza egy félig nyitott ajtó, de mérlegeli a maradás lehetőségét. Ha közben beszélek hozzá vagy valami érdekes dolgot csinálok, akkor csak a szeme sarkából nézi. Régen résnyire sem lehetett nyitva hagyni az ajtót, mert korábban ért rajta ki mint a hangom.

Annyit eszik, mint egy porszívó, viszont ki lehet venni a nem odavaló tárgyakat a szájából és nálunk nem védi az ételét. Ha nem farkaséhes illedelmesen megvárja a „Tied” vezényszót.

Világosan tudja, mikor tesz rossz fát a tűzre és ha szidom mindenhova néz csak rám nem, mókás látvány és elég nehéz közben komolynak maradni.
Kutyákkal inkább úgy fogalmaznék, hogy nem kiszámítható. Van, hogy ugyanazzal a kutyával egyszer kijön aztán két nap múlva összevesznek. Nemtől, mérettől függetlenül.
A panelházak liftjétől fél. Azt még a kedvemért sem próbálja ki, viszont ez a kísérlet megtanította hogyan tud kibújni a hámból! Alapvetően egy gyáva nyúl. Sok reakciója a félelemből fakad. Megijed a hangosabb zajoktól és attól is ha relaxálás közben ráteszem a kezem. Összerezzen, hiába tudja, hogy én vagyok.

Nála tényleg komolyan kell venni a figyelmeztetést, hogy türelmes, határozott gazdát keresünk. Azt hiszem, őt még sokáig kell sárga szalaggal a pórázán sétáltatni. Viszont, aki elviszi nyer egy nagyméretű szeretetbombát!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.