Szórakozás

Alföldi Róbert nyíltan beszélt másságáról

A színházi rendező, volt színházigazgató egy videóban mesélt arról, hogy mennyi félelemmel ment le melegként az edzőterembe.

Alföldi Róbert először tavaly szeptemberben beszélt ködösen másságáról, tegnap azonban a Nyitottak vagyunk kampány keretében készült egyik videó szereplőjeként nyíltan és őszintén felvállalta magát.

“Amikor egy edzőterembe először kell lemenni, akkor mindenki szorong. És nagyon félünk. Félek. Féltem. Melegként lemenni egy edzőterembe megint egy pluszszorongás” – mondta a felvételen a színházi rendező, volt színházigazgató.

Számos másik történettel előállhatott volna, hiszen a homoszexualitáson túl akár a faji vagy vallási megkülönböztetésre is hozhatott volna példát. Ő azonban érdekes módon, vagy talán nagyon is tudatosan, éppen egy a melegséget firtató sztorival állt elő – írja a Blikk.

Úgy tűnik, Magyarországon, akárcsak világszerte a másság elleni támadások késztetik arra a közéleti személyiséget, hogy félretéve minden ellenérzést és félelmet, nyíltan vállalják homoszexualitásukat. A hónap elején ugyanis Kulka János is “coming outolt”, azaz vállalta másságát a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik