Szórakozás

Ezért kell Aureliónak a Villában maradnia

Pofátlan, önző, nárcisztikus, és néha bicskanyitogató a stílusa. De ha kiesik, akkor nekünk végünk.Kortesbeszéd a Bőgőmasina mellett.

Könnyű beleesni abba a hibába, hogy “írok valamit a Való Világról, mert régen írtam róla”, de ha azzal kezdem, hogy az elmúlt három adáson elaludtam, a T. Olvasó azt gondolja: ha még ez is, akinek ez a melója, akkor én…?!

Na de hogy az elveimet sutba dobom és elkezdek korteskedni egy hülyegyerek mellett, ráadásul érveket sorakoztatok fel és magyarázom, miért rá szavazzanak, mindjárt belepirulok. Pedig ez lesz. VV Aurelio ugyanis nem eshet ki a Villából. Mert akkor nekünk végünk.

Szegény Ádám(?), beleesett ebbe az egészbe, mint Pilátus a Krédóba, de azon kívül, hogy szaporítószervei közül a belsőket is megmutatta, nem sok vizet zavart benn. Azt meg, hogy a méret a lényeg, eddig is tudtuk. Szóval, a mór megtette kötelességét, mehet. Csak gyorsan, lehetőleg a neki megszavazott kolon-hidroterápia, mint Villán kívüli program megszavazása előtt, esküszöm, bevállalná.

VV Aurelio meg picsogja be magát a döntőbe, mert a provokatív kisfilmek, a bevállalósnak és extrém személyiségnek beállított szereplők, valamint a csatorna által sugallni kívánt ordenáré dugások, veszekedések és szerelmi háromszögek ellenére ezek a gyerekek átlagosabbak, mint szerda délután ötkor bárki a sarki CBA-ban. Persze ez nem baj, mert én hiszem, hogy az átlagos nem egyenlő az unalmassal, csak akkor nem kell valóságshowba jelentkezni.

Fotó: RTL Klub

Itt volt ez a hihetetlenül unalmas iskolahét. Jó, rendben, hát tényleg nagyon vicces volt az első két évadban is, hogy a lányok úgy néznek ki a borzalmas kék iskolaköpenyben, mint a szövőgyári melósok, jajdeciki a fiúkon az autós hátitáska és juj, énekóra is lesz. De itt nincs pirospont-lopkodás a tábláról és nincs Éva, aki emiatt olyan jelenetet ad elő, hogy az exlipóti orvosok is csettintenek. Nincs Szandika, akit majdnem kizárnak, a suli bojkottja miatt, nincs Alekosz, aki újraértelmezi és újraírja a magyar történelmet. Persze nyilván van, akinek az is vicces, hogy Mirigyék női ruhába öltöznek, szigorúan nejlonotthunkába, mert az aztán a humor csimborasszója!

Szóval, akkor most mi lesz? Megint lesz Szolganép? És hol lesz akkor VV Anikó, aki azért zokog, mert ő egy foskilences lett? Lesz katonai hét is? Lesz Szombat esti láz? Hol lesz hozzá a falábú Fura? A jelmezekbe öltözést már a VV4-ben is untam. Szóval, egykaptafára készült feladatok és tematikus hetek, unalomba fulladó összefoglalók: ez az RTL hibája. Ha már úgyis unalmas, lapos és egysíkú, legalább tartsuk benn azokat, akiken lehet háborogni. Röhögni. Szörnyülködni. Aki láttán összeszorul az öklünk. Akitől viszket a tenyerünk.

Maradjon a Villában Aurelio. Jót tesz a műsornak. Sőt. Vikin kívül ő az egyetlen, aki képes arra, hogy szórakoztassa a nézőket. Nyilván a maga módján és most nem a helikopterezésre gondolok. Biztos, hogy láthatjuk még azt a produkciót, jóhogy. Arra gondolok, amit Viki elmondott róla: Aurelio értelmes gyerek, ám jelenleg túlságosan lefoglalják a külsőségek és az anyagi világ, emiatt pénzben mér mindent. Tökéletesen egyetértek ezzel. Vegyük hozzá, hogy a tojáshéj a fenekén van még és rögtön megjegyzem, tudom, hogy van, aki ennyi idősen már anya/apa volt és három műszakban keményen dolgozott a lámpagyárban és eltartotta a családját. Hogyne tudnám.

Vegyük azonban azokat, akik ugyanilyen eszetlen kölykök voltak, mint amilyen a Mi Kis Bőgőmasinánk. Ők tudják, miről beszélek, mikor azt mondom egy legyintés kíséretében: majd benő a feje lágya. Igen, azt is tudom, hogy pofátlan, önző, nárcisztikus, és bicskanyitogatóan sudribunkó is. Ezek a tulajdonságok kis túlzással bármelyik álláshirdetésben szerepelnek, csak ott úgy írják: célorientált, becsvágyó, terhelhető. Korunk elvárásai. Tetszik, nem tetszik. Nekem sem tetszik, nyavalyogni is lehet miatta, de enni kell, ugye.

Így vagy úgy, Aurelio működik a Való Világban. Nagyon is. Annyira, hogy a műsor után ő az egyetlen, aki megcsinálhatja a szerencséjét. Akár képernyőn is, sőt. Drukkolok neki nagyon. Nem mellesleg inkább vagyok kíváncsi egy-egy újabb Auhisztire, mint arra, hogy abajgatják-e a rúzsás paplan alatt a Kokkéknak lányát az iccaka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik