Szórakozás

Nem járatta gyerekét iskolába, vádat emeltek ellene

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 03. 12. 13:25

Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség az anya ellen.

A vád szerint az édesanya gyermekét egyedül nevelte a szegedi Árpa utcában, és a tanköteles kiskorút az iskola látogatásától huzamosabb időn keresztül visszatartotta.

2008–2009-es tanévben 600 órát, a következő években újabb több száz órát, legutoljára a 2013-as tanévben 764 órát hiányzott igazolatlanul. A sok hiányzás miatt a fiatalt egyik évben sem tudták leosztályozni, így mindgi évet kellett ismételnie.

A szakértői eljárásban megállapították: a gyermek tanulásban akadályozott, enyhe fokban értelmi fogyatékos, és csak az erre a célra megfelelő iskolában vehet részt az iskolai nevelésben, tankötelezettségét kizárólag iskolába járással teljesítheti.

Az anyára pénzbírságot is szabtak ki korábban, ám ez sem volt rá hatással.

Mivel a gyerek nem járhatott iskolába, ezért értelmi fejlettsége még a speciális tantervű iskola osztályfokának elvárási szintjét sem éri el – mondta a kirendelt igazságügyi pszichológus szakértő a délmagyar.hu-nak.

A szülő azzal, hogy nem tudta rábírni gyermekét , hogy iskolába járjon, súlyosan veszélyeztette a gyerek értelmi, szellemi, erkölcsi fejlődését – mondta Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

Az ügyészség bűnösség megállapítása esetén végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri majd.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.