Szórakozás

Évekig molesztálta nevelt lányát a gyomaendrődi férfi

A gyerek tízéves volt, amikor a rémálom kezdődött. Nevelőapja legalább 18 alkalommal megerőszakolta. Teherbe is ejtette.

A jelenleg 44 esztendős férfi élettársával közösen nevelte az asszony korábbi kapcsolatában született két gyermekét, köztük két és fél éves korától a később molesztált kislányt. A férfi 2005 telén elvitte egy gyomaendrődi kocsmába az akkor tízéves lányt, ahol – azzal az indokkal, hogy megutáltassa vele az alkoholt – többféle alkoholos italt itatott a gyerekkel, és cigarettával is megkínálta. Ezek hatására a lány berúgott, a férfi pedig egy lakatlan házhoz csalta, és megerőszakolta a síró, kapálózó gyermeket.

A gyomaendrődi férfi ezután – 2006 tavasza és 2010 kora nyara között – még legalább 18 alkalommal közösült nevelt lányával, akinek készpénzt, cigarettát és különböző bútorokat ajánlott fel a szexért, és az idősödő lány hétvégi szórakozását is a szextől tette függővé.

A lány 2009 februárjában teherbe esett. A férfi azért, hogy spontán vetélés következzen be, a lányt legalább ötször meleg vízbe ültette, és súlyokat emeltetett vele. Mivel a gyerek nem vetélt el, 2009 májusában a békéscsabai kórházban abortuszt hajtottak végre nála.

Az ítélet szerint a lány a bűncselekmények következtében súlyos pszichológia sérülést, traumát szenvedett el.

A táblabíróság erőszakos közösülés és folytatólagosan elkövetett megrontás miatt mondta ki bűnösnek a 44 éves férfit, s ezért halmazati büntetésül 13 év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Harangozó Attila tanácsvezető bíró az elsőfokú ítéletet helybenhagyó döntés indoklása során kifejtette, az elkövetés módjára, hosszan elhúzódó tartamára, a lány további életére is kiható következményekre való tekintettel a kiszabott büntetés inkább enyhe, mintsem súlyos, így enyhítése szóba sem jöhetett.

„Ne kapkodd már a levegőt, tudom, hogy élvezed”

„A legjobb barátnőm volt” írta a Project Unbreak (Törd meg! Projekt) egyik áldozata és szereplője, egy lány, akit saját barátnője használt ki szexuálisan. A projekt lényege, hogy az erőszak áldozatai azokat a mondatokat írják ki magukból-magukra, amit az elkövetők mondtak nekik, így segít nekik feldolgozni a traumát – a kibeszéléssel, azzal, hogy látják, mások is áldozatok lettek, nincsenek egyedül, és persze támogatást is kapnak.

További borzalmas mondatok:
„Ennek kettőnk közt kell maradnia! Ha beszélsz róla, az apád és a nagybátyád megöl! A gyerekeim elveszítik az apjukat, te pedig romba döntesz egy házasságot! A te hibád lesz!”

„Ha bárkinek elmondod, nagy bajba kerülsz – ő 14 volt, én meg 9.”

„Azt hiszem, azért az italért, amit fizettem neked, kicsit többet is elvárhatok.”

„Találj ki jobbat annál, hogy be voltál ginázva, mindenki ezt mondja – egy rendőr”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik