Szórakozás

Megtalálták a gyerekét hasba rúgó szegedi férfit

A hétvégén egy apa hasba rúgta a gyerekét az utcán Szegeden, majd amikor az egyik ott tartózkodó ember a kicsi védelmére sietett, a férfi őt is fojtogatni kezdte. A rendőrség egy Facebook-bejegyzés alapján nyomozott és szemtanúkat is keresett, majd meg is találta a férfit.

A Facebookon tett bejegyzés alapján hivatalból rendelt el nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság egy gyermek bántalmazása miatt, mivel az ügyben senki sem tett bejelentést.

A nyomozók megállapították, hogya hír tényleg igaz. Március 8-án 17 óra körül a szegedi Szamos utcában két gyermek labdázott. Egyikőjük játék közben eltalálta az apját, aki ettől bedühödött, szitkozódott, majd hasba rúgta a 6 éves fiút.

A gyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrök március 11-én megtalálták, majd előállították a szegedi férfit. Testi sértés miatt hallgatták ki, de a 49 éves férfi azt állította, hogy ő ilyet nem követett el.

Vele szemben a további büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja le. A rendőrség jelzett az illetékes hatóságoknak annak érdekében, hogy a szükséges gyermekvédelmi intézkedéseket minél hamarabb tegyék meg.

Korábban történt

A hétvégén egy 16 éves fiú szemtanúja volt, amint egy apuka hasba rúgta saját gyerekét, mert az játszadozás közben véletlen nekigurította a labdáját. A fiatal ezt kiírta a Facebookra is:

“Nem hiszek általában az ilyesmikben, de most kivételt teszek. Akinek módjában áll , és Szeged környéki ossza meg az állapotot , vagy cselekedjen belátása szerint… Ma 5-5:30 között a Szamos utcában egy enyhénszólva is rosszul szituált család sétált.(Magyar család volt) a gyerekek labdáztak. Egyikük 6-7 , testvére pedig csupán 3(!!) év körül lehetett, szegényesen voltak fölöltözve..(Ellenben az Apa egy Sony okos telefonnal fényképezgetett , molyolt ) . Egyszer csak véletlenül az apa lábához pattant a labda , vagy eltalálta. ERRE HARAGOS LETT ÉS HÁROM ÉVES GYERMEKÉT , ERŐSEN GYOMOR-SZÁJBA RÚGTA AKI ETTŐL A FÖLDRE ESETT ÉS TESTVÉRE SEGÍTSÉGÉVEL JUTOTT CSAK BIZTOS TÁVBA “ÉDESAPJÁTÓL”. ezt követően én és a mellettünk ülő 20 év körüli fiú szóvá tettük az úrnak ,hogy ezt sürgősen fejezze be és ehhez nincsen joga. Ezt követően a férfi a gyermek védelmére kelt fiút elkezdte fojtogatni és verbálisan inzultálni ( ezt mind a gyermekek és felesége szem láttára tette.) A hölgyön látszott ,hogy nem meri csillapítani a férfit valószínűleg megfélemlítés alatt állhat. A pizzatorony szakácsinak köszönhetően a fiú megúszta sérülések nélkül (ellenben a kis fiú állapotában nem vagyok biztos). Személyes véleményt nem szeretnék az esethez fűzni , sem jelzőket aggatni az apára , ezt mindenki tegye meg maga. Ha esetleg valaki úgy érzi ,hogy személyesen is megkérdezné az urat a történtekről akkor a Szamos utca környékén , egy baseball sapkát viselő , kb 180 cm magas , rossz küllemű , fekete-fehér-zöld csíkos régebbi típusú , márkátlan melegítőt viselő , fekete hajú , mély hangú urat keressen. előre is köszönöm.”

Az esetet többen is látták. Egy fiatal fel is szólította az apát, hogy hagyja abba a gyerek bántalmazását, erre a férfi odament és fojtogatni kezdte.

Ekkorra már az utcában található pizzéria dolgozóinak is feltűnt a dolog, és szóltak a szakácsnak, hogy csináljon valamit. Diós József volt, aki leszedte az apát a vendégről.

Hátulról lefogtam és félrelöktem – mesélte a férfi a délmagyar.hu-nak. Az előzményeket nem látta, de az apáról tudott személyleírást adni a rendőrségnek.

A családon belüli erőszak elszenvedői sokszor nincsenek tudatában, hogy erőszaknak vannak kitéve. A gyerekek még kevésbé.

Az ügyben senki sem tett bejelentést a rendőrségre, de hivatalból kivizsgálást rendeltek el és megvizsgálják – a fent olvasható – Facebook-bejegyzés valóságtartalmát is.Börtönt csak visszaesőkre, illetve nagyon súlyos esetekben szabnak ki.

A rendőrség ezúton is kéri azon emberek jelentkezését, akik tudnak vagy tudhatnak valamit az ügyről. Jelentkezhetnek személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Szeged, Párizsi körút 16–22.) vagy a 107-es, 112-es segélyhívón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik