Szórakozás

Halálra vonszolt kutyákat találtak Szentesen

Két, szemmel láthatóan halálra kínzott pulikutya tetemére bukkantak a napokban Szentesen. Az esetről a Szentesi Mozaik számolt be. A hírportál szerint az állatok mellett köteleket találtak, illetve a nyomok arra utalnak, hogy valamilyen jármű után fogták az ebeket, majd addig vonszolták őket, amíg el nem pusztultak.

A kutyusok kivégézésén kívül az oldal több, a napokban elkövetett mérgezésről is tud a városban, így fokozott óvatosságra inti a helyi gazdikat (a teljes beszámolót itt olvashatják).

Egyre kegyetlenebbek

Egyre több megkínzott vagy megölt állatról hallani az elmúlt hónapokban. Az év elején egy vásárhelyi kutyáról írtunk, amelynek szó szerint leszakították az állkapcsát. Bár a négylábú – a szakszerű orvosi beavatkozásnak és helyi állatvédők gondoskodásának köszönhetően – már jobban van, az elkövetőt egyelőre nem sikerült elkapni.

Néhány hétre rá egy másik megkínzott állatról kellett beszámolnunk. Februárban pengéket etettek egy kutyával Hódmezővásárhelyen, amibe az állat később bele is halt. A tettest ebben az esetben sem sikerült elfogni.

Rendőrkézre került viszont a makói sintértelep mellett tavaly fejbelőtt – majd félholtan a dögkonténerbe dobott – kutyák feltételezett gyilkosa. A rendőrség a napokban vádemelést javasolt az ügyben a volt gyepmester ellen. Ha beigazolódik  a bűnössége, akár három évet is kaphat.

Állatrendőrséget akarnak az állatvédők

A megyében több állatvédő szervezet is működik, ám tagjaik közül sokan úgy látják, az eredményesebb munkához megfelelő törvényi háttérre lenne szükség. A szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület több éve szorgalmazza, hogy különböző jogosítványokhoz kössék az állattartást, de régóta korteskednek egy – a polgárőrség vagy a közterület-felügyelethez hasonló – országos ebrendészet létrehozásáért is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik