Szórakozás

Környezettudatosság a turizmusban – több mint 200 fát ültettek

A sok jó dolog mellett a turizmusnak negatív hatása is van a természeti környezetre. Erre hívta fel a figyelmet a Proko Travel utazási iroda.

Az utazásról mindenkinek a kikapcsolódás és az új kultúrák megismerése jut eszébe, viszont csak kevesen gondolnak a turizmus természeti környezetre gyakorolt hatására. Azonban az emberek üdülés iránti vágya negatív környezeti hatással is jár, aminek ellensúlyozásáért az utazási irodák és utasok egyaránt tehetnek.

A szegedi Proko Travel utazási iroda több mint 20 éve meghatározó szereplője a hazai körutazás szervezési piacnak. Tevékenységük során nem csak utasaik igényeit próbálják magas színvonalon kielégíteni, hanem a környezetünkre is kiemelt figyelmet fordítanak. Éppen ezért minél szélesebb körben szeretnék felhívni a figyelmet a turizmus okozta környezeti hatásokra.

Ennek érdekében március 10-én a Makkosházi Parkerdőben 202 facsemetét ültettek a Proko Travel és a Délalföldi Erdészeti Zrt. munkatársai, amely során őshonos fákat telepítettek, mint például kocsányos tölgyet, magvas kőrist, juhar-, hárs- és nyárfákat.

A faültetés egyik célja tudatosítani az utazni vágyókban, hogy utazásaik során is figyeljenek környezetükre, és olyan utazási irodát válasszanak, amely szintén odafigyel. Emellett Szeged egyik meghatározó vállalkozásaként a helyi közösségért felelősséget vállalva az itt élők környezetét is szeretnék ezzel a cselekedettel javítani.

Prónay Gyula, a Proko Travel ügyvezető igazgatója, valamint Fazekas József, a Délalföldi Erdészeti Zrt. termelési vezérigazgató helyettese kifejezték szándékukat, hogy a jövőben is szeretnék folytatni az kezdeményezést, amely során a Proko Travel minden csoportos útja után 1 facsemetével gazdagítja Szeged erdeit, az erdészet pedig biztosítja a területet és szakértelmükkel támogatják az utazási irodát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik