Szórakozás

Törött pohárral “késelt”, súlyosbították büntetését

Hat évre növelte büntetését a Szegedi Ítélőtábla egy férfinek, aki ellen 2012. nyarán súlyos testi sértés miatt emeltek vádat.

Életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2013. október 11-én a szabadszállási férfit. Mint különös visszaesőt, halmazati büntetésül 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosbítása érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

A fellebbezést követően 2014. március 5-én megváltoztatta a Kecskeméti Törvényszék I. fokon kiszabott ítéletét a Szegedi Ítélőtábla büntetőtanácsa. A férfi főbüntetését 6 évre súlyosbította, mert úgy ítélte meg, hogy az I. fokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést szabott ki.

A férfit korábban már többször is elítélték erőszakos bűncselekmények miatt. A szúrkálást egy pár héttel korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés és büntető eljárás hatálya alatt követte el, Így társadalomra különösen veszélyes elkövetőnek minősítették, ezért jár neki hosszabb tartamú szabadságvesztés.

2012. július 5-én a késő délutáni órákban az elítélt férfi Szabadszálláson egy presszóban italozott. Ugyanitt szórakozott egy másik férfi is, aki szintén fogyasztott alkoholt. Beszélgetni kezdtek, majd egy idő után veszekedtek. Az elítélt férfi az erejével hencegett, hangoskodott mindaddig, míg a csapos ki nem küldte őket a presszóból.

A két férfi az utcán tovább folytatta a hangoskodást, egymást rángatva dulakodni kezdtek, lökdösődtek. A vádlott úgy meglökte a bántalmazott férfit, hogy az egyensúlyát veszítve háttal nekiesett a presszó ártáblájának, és fejjel betörte az ártáblát védő üveget. A másik ekkor megpróbálta megrúgdosni, de ez nem sikerült neki.

A presszóban lévő emberek kimentek a dulakodás hallatán, majd egyikük szétválasztotta a feleket. A férfi, aki meglökte a másikat, visszament a presszóba, aki pedig befejelte az üveget, elment.

Később visszatért a presszóba, hogy folytassa az italozást. A másik férfi viszont ismét kötekedni kezdett vele, majd egy idő után letörte egy söröspohár peremét és kaszáló mozdulattal a társa nyakához csapott. A csapás a férfi nyakát két helyen megvágta, az így okozott sebek vérezni kezdtek.

A megsebesült férfi a raktárba ment, a bántalmazó pedig elmenekült a helyszínről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik