Szórakozás

Lázár: Kell még 4 év minőségjavításra

A miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint erre azért van szükség, mert sok területen még csak félmunkát végeztek.

Lázár János országgyűlésiképviselő-jelöltként még ismerkedik az új választókörzetével. Úgy véli, hogy hosszú évekbe fog telni, hogy elfogadják, netán megszeressék. Ha rá szavaznak, meg kell szolgálnia a megelőlegezett bizalomért.

Az államtitkár azt mondta, hogy a határ menti települések súlyos szociális problémákkal küzdenek. A munkahely hiánya, a megélhetés nehézsége és a magas rezsi foglalkoztatja az ott élőket, nem pedig a pártpolitika.

Lázár János

Demokráciadeficit, szociális deficit

Lázár még 2012-ben fogalmazott úgy, hogy nem demokráciadeficit van Magyarországon, hanem szociális deficit. A rezsicsökkentést az egyik legnagyobb szociális sikernek tartja. Úgy véli, hogy a lakosságnak további rezsicsökkentésekre van szüksége, mert ezáltal javulhat az életszínvonal.

Az állam átvenné az áram- és gázszolgáltató szektort

Készen állunk, hogy minden áram- és gázszolgáltatóval korrekt tárgyalásokat folytassunk arról, hogyan tudják átadni érdekeltségeiket, elhagyni az országot – fogalmazott Lázár János. Állítása szerint az állam már több céggel folytat ilyen tárgyalásokat.

Ha úgy alakul, az állam beszáll a kiskereskedelembe, és árversenyben fogja megverni a szolgáltatókat.

Minőségjavításra kell még négy év

Lázár János szerint 2010-ben második rendszerváltásra került sor. Ám ez a négy év nem volt elég mindenre. Nem teljesen elégedett, mert úgy véli, több mindenben csak félmunkát tudtak eddig végezni. Például az egészségügyben és az oktatásban. Szerinte minőségjavításra kell az újabb négy év.

A bővebb, teljes interjút a délmagyar.hu oldalán olvashatják az érdeklődők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik