Szórakozás

Tizenhárom sérült a szentesi vonatbalesetben

Egy embert életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Egy motorvonat és egy kukoricaszállító kamion ütközött össze hétfőn, koradélután a 4521-es főúton, Szentesen, az Ipartelepi úti vasúti átjárónál.

Egy ember életveszélyben

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint tizenhárman sérültek meg a balesetben, közülük egy ember súlyosan egy pedig – a teherautó sofőrje – életveszélyesen. Őt mentőhelikopterrel szállították kórházba.


A vonat kisiklott, de nem borult fel. (Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Kérdésünkre, mi okozhatta a balesetet, a rendőrség azt közölte, a helyszíni szemle szerint a kamion a vasúti átkelőhöz érve – eddig tisztázatlan okból – fennakadt a síneken, az épp odaérkező személyvonat pedig oldalról beleütközött.

A baleset okait még vizsgálják. (Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Szentesi Rendőrkapitányság a baleset körülményeinek és a felelősség kérdésének megállapítása érdekében tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása vétségének elkövetése miatt indított nyomozást szakértők bevonásával – közölte a megye főkapitányság sajtóosztálya.

Többet csak a vizsgálat után tudnak majd mondani.

Működött a fénysorompó

A MÁV tájékoztatása szerint „jól működő fénysorompóval fedezett útátjáróban” történt a baleset. Az ütközéstől a vonat mozdonya olyan súlyosan sérült, hogy különleges eszközökre van szükség az elszállításához.

A MÁV START ZRt. autóbuszokkal szállítja az utasokat Szentes és Hódmezővásárhely között. A közlekedés előreláthatóan csak holnap hajnalra állhat helyre – olvasható a vasúttársaság közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik