Szórakozás

Kártérítést fog követelni a rendőröket elgázoló görög sofőr

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja az 53 esztendős férfit.

A munkanélküli, a történtek előtt három hónapot Németországban az autójában lakva eltöltő férfi Szerbián keresztül akart hazajutni, a rendkívüli időjárás és a rossz útviszonyok miatt azonban nem engedték belépni a szomszédos országba.

A sofőr visszafordult, és az M5-ös autópályán elindult Budapest felé, a szemben lévő pályatesten azonban várakozó görög kamionosokat vett észre, akikkel beszélni akart, ezért megállt a belső sávban. Amikor ezt látta az autópálya-rendőrség egy arra haladó munkatársa, felszólította a férfit, hajtson tovább, majd amikor észrevette, hogy a vádlott kocsijának bal első kereke defektes, leállította az autót, és megpróbálta igazoltatni a sofőrt.

Mint arról a Szeged24 is beszámolt, a görög férfi nem adta át okmányait, és bezárkózott autójába. A helyszínre érkező két határrendész is próbálta meggyőzni, ám ő hirtelen hátratolatva, majd balra egyenesen kivágva, megpróbált a helyszínről elhajtani.

A manőver közben elsodort két rendőrt, egyikük a sztráda közepére repült, másikukat – akiknek fegyvere markolatával sikerült betörnie a vezető oldali ablakot – pedig métereken át vonszolta magával. Ez a rendőr végül berepült a két útpályát elválasztó szalagkorlát alá, ő könnyebb sérüléseket szenvedett. Társa nem sérült meg.

A sofőrt végül két kilométeres üldözés után tudták megállítani, azt követően, hogy kocsijával nekiütközött az egyik járőrautónak.

A tárgyalás

A tárgyaláson zavartan viselkedő férfi ártatlannak vallotta magát. Azt állította: nem sodort el senkit, a rendőri intézkedésnek pedig félelmében állt ellen, illetve azért, mert “a járőrök viselkedése nem volt megfelelő”.

A történtek egy részét a röszkei átkelőnél elhelyezett hőkamera rögzítette, a videofelvételt a szerdai tárgyaláson vetítik le. Altmayer Ákos bíró közölte, a görög férfi az elsőfokú ítélet meghozataláig előzetes letartoztatásban marad.

A görög férfi ezt a döntést felháborodva, kiabálva kommentálta, majd elmondta, kártérítést fog követelni az intézkedő rendőröktől, illetve az általa igazságtalannak tartott fogva tartás miatt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik