Szórakozás

Átadták a kőszárhegyi csarnokot

Orbán Viktor miniszterelnök adta át az új műanyagfeldolgozó raktárcsarnokot Kőszárhegyen, ma délelőtt.

A Simon Műanyagfeldolgozó 1985-ben alakult, látványos fejlődése pedig 1996-ban kezdődött, amikor megépítették első, 400 m2-es műanyaggyártó csarnokukat Szabadbattyánban. Mára öt kilométeren belül három telephelyen hétezer négyzetméteren folyik gyártó tevékenység és háromezer négyzetméteren raktározás. A cég tevékenysége mára letisztult, és tisztán műanyagfröccsöntéssel foglalkoznak.

A jelenlegi nyolcvan fröccsöntőgépes üzemből a régió egyik legjelentősebb, százgépes gyártójává szeretnénk válni és ebbéli tervüket, most egy új műanyagfeldolgozó raktárcsarnok és összeszerelő üzemmel koronázzák meg, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök adott át Kőszárhegyen ma délelőtt.

A gazdaság számára fontos, hogy szereplői önerővel is rendelkezzenek, mert a vállalkozások ettől válnak komollyá – mondta el Orbán Viktor az átadó ünnepségen, majd felhívta Simon István figyelmét rá: ha valaki teljesít, nem kell szerénykedni, hanem keresse meg azokat a pályázatokat, amik segítik munkáját.

2008-ig a kistérségben 138 főt foglalkoztatott a vállalkozás, 2013-ra ez a szám 242 főre duzzadt az árbevételük pedig 1,4 milliárdról 5,2 milliárd forintra nőtt. A vállalat tulajdonosa ebből a pénzből jelentős összeggel támogatja a helyi sportot, a polgárőrséget, a nyugdíjas szervezetet, a karitászt és a megyei sakkot is.

A helyi közösség nem különbözteti meg a vállalkozás és a tulajdonos magánszemélyként tett társadalmi szerepvállalását. Az ügy, amit támogat az ember, az a fontos, nem pedig aki a támogatást adja – mondta Simon István, a vállalkozás tulajdonosa, aki maga sem tesz különbséget személye és vállalkozása között.

A Simon Műanyagfeldolgozó a fejlődés szűk keresztmetszetét jelentő elégtelen gépi-technológiai kapacitást 2013-ban egy százmillió forinttal támogatott, 334 millió Ft-os GOP pályázat keretei között oldotta meg. A megnövekedett termelés eredményezte a tárolókapacitás szűkösségét.

A vállalkozás elsődleges célja egy olyan raktár kialakítása volt, ami a lehető legoptimálisabb mindenki számára, jól megközelíthető és leggyorsabban tudja biztosítani az alapanyag-ellátását, valamint az átlátható raktározását. Másodlagos célként szerepelt egy 1500 négyzetméteres szerelde kialakítása, ahol a jelenlegi fröccsöntésnél komplexebb tevékenységeket is el tudnak látni. A projekt célcsoportjaiként szerepelnek a munkavállalók, akik az eddigieknél kényelmesebben tudják végezni munkájukat. Már a tervezéskor nagy gondot fordítottak a gazdaságos üzemeltetésre, környezetkímélő megoldásokra. A fejlesztés során három szinten nettó 4452 nm terület jött létre.

A Simon Műanyagfeldolgozó a beruházás révén a jelenlegi alapanyag, félkész- és késztermék tároló kapacitását háromszorosára tudja bővíteni. A projekt költsége meghaladta az 550 millió forintot, melyből 100 millió forint európai uniós támogatás, 130 millió forint OTB Bank Nyrt. által folyósított MFB bankhitel, és több mint 220 millió forint saját erőből származik.

A vállalkozás a 190 fő mellé további 51 fő foglalkoztatását vállalta az egyéni vállalkozásban, de a pályázat beadása óta cégcsoport szinten 110 fővel nőtt a foglalkoztatottak létszáma!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik