Szórakozás

Szemét alatti földet éleszt újra az Alföldön a Közgép

Frankó Máté
Frankó Máté

2014. 02. 25. 11:50

Hetvenhat, bezárt szilárdhulladék-lerakóhely rekultiválását kezdik meg hamarosan Békés és Csongrád megyében.

A munkálatokat uniós forrásból finanszírozzák. A projekt bruttó összköltsége 10,5 milliárd forint lesz – közölte a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer (DAREH) Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás az MTI-vel.

A tervek szerint rekultiválják többek közt Apátfalva, Békés, Csanádpalota, Földeák, Magyarcsanád, Makó, Orosháza, Szegvár, Székkutas, illetve Szentes bezárt szeméttelepét is.

A rekultiváció elsődleges célja a lerakókkal érintett területek természeti környezet állapotának helyreállítása, a környezeti elemek szennyeződéstől való elhatárolása, megóvása, az eddigi szennyezések minimalizálása és a fenn-tarthatóság biztosítása. Számos lerakó közvetlenül a települések határában helyezkedik el, a lerakók 500 méteres körzetében több mint 3000 lakos él – olvasható a DAREH honlapján, mely kiemeli, a beruházás révén a régió rekultivációs céljainak 40, az országos célok közel 5 százalékát valósítják meg.

A bezárt telepek helyreállítását egy, a Közgép Zrt. által vezetett konzorcium végzi majd. A munkálatokkal várhatóan 2015 második felében végeznek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.