Szórakozás

15 évet kapott, mert felakasztotta a feleségét

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen elítélte azt a helvéciai férfit, aki 2012 őszén felakasztotta feleségét, majd megpróbálta öngyilkosságnak beállítani azt.

A 47 éves férfi beismerte tettét, a táblabíróság így is jogerősen 15 év börtönbüntetésre ítélte.

A férfi 2010-ben házasodott össze feleségével, gyerekük is született, de a kapcsolatuk nem volt problémamentes, mert a férj igyekezett elszigetelni családjától az asszonyt. A helvéciai férfi 2012. november 6-án tudta meg, hogy felesége el fogja hagyni, ezért elhatározta, megöli.

Otthonukban talált egy több mint háromméteres, disznóvágáshoz használt, egyik végén hurkos kötelet, amelyet hátulról az asszony nyakába vetett. A kötél másik végét átfűzte a konyhaajtó felett futó fűtéscsövön, és fölakasztotta feleségét. Az asszonynak nem sikerült kiszabadulnia, így megfulladt.

A férfi megpróbálta öngyilkosságnak beállítani a történteket, ezért a holttest mellé elhelyezett egy konyhai széket, mintha a felesége arról ugrott volna le, majd belülről bezárta a ház ajtaját, ő pedig az ablakon keresztül távozott. Ám lebukott: több helyen is vérnyomokat hagyott, mert a kötél megsebezte a kezét.

A férfi – a történtek alatt a házban tartózkodó – másfél éves kisfiával elment a szomszédban lakó édesanyjához, akinek azt állította: azért jöttek el otthonról, hogy a felesége nyugodtan tudjon telefonálni. Később hazament, és mivel nem tudott az ajtón át bejutni a lakásba, eljátszotta, hogy felhívja a feleségét, majd visszament az anyjához, akivel közölte, baj lehet otthon.

Ezek után visszament a házához, feltörte az ajtót, értesítette a mentőket, és belülről bezárta a korábban nyitva hagyott ablakot.

A tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során hangsúlyozta, a közeli hozzátartozó sérelmére, öncélúan elkövetett bűncselekmény nagyon közel áll az előre kitervelt, különös kegyetlenségű elkövetési módhoz, ezért döntött úgy a bíróság, hogy a törvényi maximumban meghatározott büntetést szabja ki a férfira.

A bíró hangsúlyozta, még felmérhetetlenek annak következményei, hogy az ott lévő gyerek milyen problémákat szenvedhetett el, miközben a bűncselekmény közelében volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik