Szórakozás

Metrókocsi jött fel Csákberényben

Furcsa installáció egy Fejér megyei községben: A 144-es számú "Barbie" metrókocsi Csákberény határában kötött ki.

A Metróért Egyesület  és a Főváros Blog Facebook-oldalán tűnt fel néhány fotó egy leselejtezett BKV-s metrókocsiról, ami Csákberény határában pihen rendes vágányokon, félig a földbe süllyesztve. Még a Csákberényi Önkormányzat sem tudja ki hozatta a településre és egyáltalán milyen céllal.

Fotó: Facebook/Metróért Egyesület

Senki nem tudja,hogy került a faluba

Beke Dóra, a Csákberényi Hírek szerkesztője a Fehérvár24 érdeklődésére elmondta: teljes homály, mit keres ott a metrókocsi, nem tudjuk,hogy ki hozta ide, nem tudjuk,hogy miért. Egyszer csak itt termett a falu határában. Annyit tudunk,hogy karácsony előtt történt. Mivel magánterületről van szó, vélhetően a tulajdonos rendelte ide a kocsit ,de erről a falu vezetőségét senki nem értesítette.

Így a helyiek is csak találgatnak, valaki azt mondja, hogy a furcsa installáció üzenete, hogy Csákberény a 4-es metró utolsó állomása, mások szerint csak a graffitiseket szolgálja ki ez az egykor szebb időket is megélt veterán metrókocsi.

Fotó: Facebook/Metróért Egyesület

Veszélyes hulladék?

Az Alstom kocsik érkezésével feleslegessé vált régi, orosz gyártmányú metrókocsik egy részét értékesítette a BKK. A szétbontott kocsikból mindent, ami még hasznosítható volt kiszedtek, és csak a maradékot, azaz lényegében a 12,3-14,2 tonnás kocsiszekrényt adták el.

A legolcsóbbat félmillióért kínálták. A csákberényi metró is valószínűleg így került magántulajdonba.

A kibelezett metrókocsik az azbeszt miatt veszélyes hulladéknak számítanak, ezért csak olyan vevő jöhetett szóba, aki rendelkezik a megfelelő környezetvédelmi engedéllyel.

Több mint talányos…Önnek van ötlete, hogy került oda a szovjet járgány, és mire fogják használni a csákberényiek?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik