Szórakozás

A nevetés ragályos és gyógyító hatású

Ezt a fertőzést sokan szeretnék elkapni. Ön végig bírja nézni a videót mosoly nélkül?

Brit tudósok kiszámolták, hogy egy jóízű nevetés 10 perccel hosszabbítja meg az életet. Ez azt jelenti, hogy a rendszeresen nevetők, röhögők és mosolygók – ha naponta csak egy alkalommal görbítik mosolyra a szájukat – havonta öt órával, évente pedig 2 és fél nappal, – az átlagéletkort számítva – akár fél évvel is tovább élhetnek.

A jótékony hatás nemcsak lélektani, hanem fiziológiai is: a kacagás endorfint termel, élénkíti a vérkeringést, befolyásolja a vércukor szintjét, a szív és a tüdő működését, stb.

A 3 perces videóban emberek utaznak a metrón. Egyszer az egyik nő elkezd hangosan nevetni. Mire a videónak vége lesz, a metrókocsiban utazó emberek szinte mindegyike elneveti magát.

 

Fő az optimizmus

Mi az a pszichofitnesz:

A lelket is edzeni kell és ennek vannak fizikai gyakorlatai is. Alkalmazásával az ártalmas stressz-hatások is csökkenthetők.

Dr. Bagdy Emőke, a pszichofitnesz feltalálója, azt tanácsolja, hogy az emberek mindig beszéljék ki magukból a problémáikat. A pszichofitnesz elemei a kacagás, a kocogás, az érintés, a lazítás és a segítés. Ezek megvédik egészségünket. Emőke szerint, a hosszú élet titka az optimizmus. A pesszimizmust akár pénzbüntetéssel is büntetné. Szerinte az embereknek figyelmeztetni kellene egymást, hogy ha rosszkedvűnek látják a másikat. A humor nagyszerű fegyver ez ellen, hiszen a nevetés ragályos, feszültségoldó és jó hatással van az egészségre is.

Dr. Bagdy Emőke egyik előadásának részlete.

Egy fiatal srác összegyűjtötte a röhögés 25 fajtáját, legalábbis azt, ami szerinte van. Persze ezt sajátos módon mutatja be az embereknek. Többek között utánozza Justin Bieber és Nicki Minaj nevetését is, és aki kíváncsi, azt is megtudhatja, hogy, hogy kacag egy táska.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik