rabló (rabló, )
Szórakozás

Kalapáccsal mentek zálogházat rabolni

A két maszkos férfi ellen vádat emeltek, akár 22 évet is kaphatnak.

Fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség két emberrel szemben, akik tavaly március 25-én több mint 10 millió forint értékű ékszert raboltak el egy dunaújvárosi zálogházból.

A Fejér Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a rablókkal szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztést és vagyonelkobzást indítványoztak.

Előzetesben maradnak

A büntető törvénykönyv a zálogházi rablók által elkövetett legsúlyosabb bűncselekményt 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A felső határ 22 és fél év.

A vádirat szerint bérelt, de hamis rendszámú kocsival mentek a pénzváltó és zálogházhoz.

Kalapáccsal rontott az alkalmazottakra

Az arcukat maszkkal takarták el, egyiküknél egy fegyvernek látszó tárgy, a másik kezében egy fém szöghúzó kalapács volt. A lopott ékszerek értéke mintegy 10,8 millió forint volt, ebből mindössze 315 ezer forint nem térült meg.

A rabláson kívül egyikük pincéjében és egy dunaújvárosi garázsban is engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket találtak, ezeket lefoglalták.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.