Szórakozás

John Travolta 60 éves

John Travolta betöltötte a hatodik X -et, és az elmúlt évtizedek alatt rengeteg elismerést tudhat maga mögött. Lássuk hogyan is kezdődött az ő pályafutása.

Színész, rendező, producer, apa, jó és rossz fiú, gengszter és szívtripló – már sok arcát megcsillogtatta a filmvásznon ezzel belopva magát a szívünkbe. Most itt van pár emlékezetes pillanat az életéből:

Travolta hatéves korától már táncórákat vett, tizenhat évesen pedig otthagyta az iskolát, hogy ideje nagy részét a színészetre fordítsa. Fim színészi karrierje egy véletlennek köszönhetően indult be.

Allan Carr producer már régebb óta sikertelenül kereste a tökéletes férfi főszereplőt tervezett Grease filmje számára, míg egy napon szállodai szobájának a tévéjében meg nem látta az akkor még szinte ismeretlen John Travoltát egy tévésorozatban. Azonnal felhívta a szobából a film másik producerét, Robert Stigwoodot, hogy kapcsoljon az adott csatornára. A személyes találkozó során Travolta olyan mély benyomást gyakorolt rájuk, hogy három filmre szóló szerződést kötöttek vele.

Azonban Travolta sztársága igazán a Ponyvaregénnyel alapozódott meg. A rendező régi Travolta-rajongó volt, s Vincent Vega szerepét egyenesen kedvenc színészének írta, aki ezért egy újabb Oscar-jelölést érdemelt. Plusz ráadás volt számára, hogy a rákövetkező évben nemcsak jelölték, a Golden Globe-on hanem meg is kapta méghozzá a Szóljatok a köpcösnek! című vígjátékért. Azóta csupa izgalmas alkotásba hívják, a legváltozatosabb műfajokban.

Kevesen tudják róla, de szenvedélyes pilóta, saját gépei vannak és régi álma, hogy egyszer a kozmoszba is kirepüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik