Szórakozás

Tiszavirág legóból

Legó-fanatikus vagy? Akkor ezt látnod kell!

Már több mint egy éve alakult meg a szegedi Lego Users Group (LUG), a legó-fanatikusok csoportja. A szegedi legósok a Szent-Györgyi Albert Agórában szoktak találkozni kéthetente, ahol azt beszélik meg egymással, hogy mit kellene megépíteniük.

Ahogy a Facebook oldalukon is írják, az építés, az alkotás és a játék öröme hozta őket össze. Idén január vége óta saját blogot is üzemeltetnek, ahol különleges és híres külföldi alkotásokat osztják meg egymás közt. Mint mondjujk a tiszavirágot.

A Tiszavirág egyedi alkotás, így készleben sehol sem lehet kapni. A csapatnak még közös építménye nincs, de nem zárkóznak el ez elől.

Legoalbert alkotása a lugszeged.hu-n. Tiszavirág.
Fotó: lugszeged.hu

Még több lego:

Titkok a Lego-gyárból

Működőképes autót épített Legóból

“Olyan oldal lesz ez, ahol a fáradt olvasó mindig elidőzhet egy-egy kiemelkedően szép Lego alkotást bámulva, elindulhat a kreatív fantáziája, a régi, gyerekkorában bejárt utakon” – olvasható az oldalon.

A szegedi legósok több feladatot is tűztek ki maguk elé. Az egyik például az a külföldi építők által kitalált játék, aminek a lényege, hogy a bontatlan zacskóban kell összerakni a legó-készletet. Ez a Build In a Bag! (Építsd meg zacskóban!).

A játék nem nagy költségigényű, ugyanis a nagyobb készleteket már több zacskóba válogatják szét.

Fotó: lugszeged.hu

A zacskóban összerakás ideje elég változó, értelemszerűen a készlet bonyolultságától függ. A képen látott autót kb 30-40 percbe telhetett összerakni – tudtuk meg a LUGSzeged egyik tagjától.

Szegedi Lego rajongó, Nánási Norbert alkotása. Technic traktor.
Fotó: facebook.com

Legóbol sokmindent lehet építeni, az egész csak kreativitás kérdése. Alex Jones és James May az egyik leghíresebb külföldi legós, a gyűjteményük már akkora, hogy szinte bármit meg lehetne építeni belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik