Szórakozás

Önkéntes tűzoltók fékezték meg a tüzet

Szalmabálák égtek Mezőfalva Szőlőhegyen tegnap délután, a tűzhöz a helyi önkéntes tűzoltók értek oda elsőként.

Huszonöt bála kapott lángra egy hétvégi ház kertjében vasárnap délután. A helyiek negyed öt körül vették észre a lángokat, mire azonnal riasztották a katasztrófavédelmet, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat és a mezőfalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesületet is, akik elsőként értek oda a helyszínre.

Az önkéntesek tűzoltóautójukkal összesen heten indultak el, és ahogy megérkeztek egy gyors felderítését követően kézi szerszámokkal azonnal körülhatárolták a bálákat, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Ezt követően a dunaújvárosiakkal közösen szintén kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés szerencsére nem történt – mondta el Farkas-Bozsik Gábor, a katasztrófavédelem szóvivője, majd hozzátette:

A tűzeset, valamint az önkéntesek példás helytállása ismét rávilágít arra, hogy egy településen működő, jól szervezett önkéntes tűzoltó egyesület jelentős mértékben hozzájárul az állampolgárok biztonságához. Külön ki kell emelni, hogy a feladataikat önként vállalják, azokért semmilyen ellenszolgáltatást nem várnak. Azonban elengedhetetlen a helyi önkormányzat, illetve a közösség támogatása annak érdekében, hogy az ilyen típusú szervezetek folyamatosan végezhessék a munkájukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik