Szórakozás
agardi-anya(2)(960x640).jpg (fényevők, )

Őrizetben maradnak a halálra éheztetett kisfiú szülei

Buthy Lilla

2014. 02. 13. 20:51

A gyermek anyját és apját különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján további két hónappal meghosszabbította három gyanúsított házi őrizetét a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében – közölte honlapján a Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön.

A másfél éves Benjamin azért halt meg, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. Az április 14-én kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő házaspár orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

A szülők feltehetően nem azért nem adtak enni a gyereknek, mert nem volt pénzük, hanem azért, mert abban hittek, hogy elég az, ha fénnyel táplálják. A kisfiút természetgyógyász kezelte, kézrátétellel és különböző csodacseppekkel, jelenleg ő is házi őrizetben van.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat később közleményben arról tájékoztatott, hogy a területi védőnő eleget tett a gyermekjóléti szolgálattal szembeni jelzési kötelezettségének, a vizsgálat pedig nem tárt fel olyan körülményt, amellyel a védőnő a tragédiát megelőzhette volna.

Orvosszakértői vélemény szerint a háziorvos is hibázott. Többször is látta a csont és bőr, vízfejűségben szenvedő kisfiút, mégsem tett semmit, és hivatalos bejelentést sem tett róla. Mulasztása sértette a gyermek védelemhez és gondoskodáshoz, végső soron az élethez való jogát, állapította meg az alapjogi biztos.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.