Szórakozás

Prostiként futtatták, mikor feljelentést tett elrabolták

Folytatódik a Szegeden elkövetett emberrablás tárgyalása Kecskeméten.

2008-ban, egy akkor még 17 éves lányt vett rá egy szegedi férfi, hogy egy bárban táncoljon. A lány a bárban szexuális szolgáltatást is nyújtott, mellyel napi 10-70 ezer forintot keresett meg, amit mindig átadott a férfnek. Ezekután a fiatalt rávette a férfi és annak rokonai, hogy ugyanezt csinálja tovább, csak éppen Hollandiában, ahol így napi átlagban 400 Eurót keresett.

A lány egy hónapot volt kinn, majd visszament Szegedre ahol ismét bárban és az út mellett is prostituáltként dolgozott. A lány az összes bevételét átadta a féfinek, aki elégedetlen volt az összeggel, ezért többször is megverte. A 17 éves lány egyetlen egyszer fordult csak orvoshoz, amikor eltört az ujja.

A fiatal nő 2010 januárjától kezdődően egy barátnőjével folytatta tovább a prostitúciót Svájcban. A lányok 2010 júniusában hazautaztak Szegedre, mert nem érezték jól magukat. A férfi, aki rávette 17 éves korában a prostitúcióra – ezt próbálta megakadályozni. Ebben a rokonai is segítettek, ellenük emberkereskedelem miatt eljárás indult és Svájcban le is tartóztatták őket.

Miután a lányok hazatértek Szegedre, egyiküket elkapták a Mars téren és életveszélyesen megfenyegették. Kényszerítették rá, hogy mutassa meg a másik lány lakhelyét. Ez meg is történt, de az ott lakó nő nem nyitott ajtót. A másik lányt elhurcolták egy lakásban, és megfenyegették, hogy megölik, ha nem vonja vissza a Svájcban tett vallomását és addig haza sem engedi, míg ez nem történik meg.

Ezután az egyik férfi rendőrnek adta ki magát, így be tudott menni a másik lány házába, ahonnan elhota őt és ugyanazt mondták neki is, mint az előbbinek. A lányokat ököllel és baseball ütővel is verték. Egyiküket meg is szúrkálták, másikuknak az arcát vagdosták össze késsel. A csajok végül megtörtek és vallomásuk visszavonását -amit egy ügyvéd már elkészítette – lemásolták és Svájcba küldték.

Az egyik lányt mégsem engedték el, hanem kivitték Svájcba, hogy vallomását szóban is visszamondja. Így is történt, azonban a többszöri kihallgatás során kiderült, hogy nem önszántából tette ezt, hanem mert megfenyegették.

A vádlottak közül öten vannak előzetes letartóztatásban. A Főügyészség valamennyiük börtönbüntetésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik