Szórakozás

Hihetetlen: tényleg létezhet a Nagylábú

Egy vadász azt állítja, lelőtt egy különös lényt, melyet hónapokon át vizsgálgattak a tudósok.

Rick Dyer Bigfoot-vadász és marketing menedzsere azt híreszteli: mostanra DNS-teszt is bizonyítja, hogy létezik a Nagylábú. A férfi évek óta annak szentelte életét, hogy megtalálja és bebizonyítsa: valóban él a hatalmas szörny.

Elmondása szerint aztán 2012-ben végül sikerült egy példányt és fiát lelőnie, ezután hosszú vizsgálatok sora és boncolás vette kezdetét. 2014-re a tudósok a munka végére értek, s bizonyították: valóban a különös lényt kapták el – állítja a vadász.

Marketing menedzsere közölte: az általuk lelőtt Nagylábú DNS-e a tudósok szerint nem egyezik meg egyetlen állatéval sem, de az emberéhez sem hasonlítható, állománya teljesen egyedi.

A nemrég bemutatott, állítólagos tetemmel Rick Dyer február elejétől világkörüli turnéra indul, összesen tíz országban lesz kiállítva. Kattintson a fotóra a többi képért!

fotó: Daily Mail

Sertéshússal csalogatta elő

A vadász szerint a texasi San Antonio melletti hegyekben élő hajléktalanoktól tudta meg, hogy ott élnek ilyen lények. Azt állította, hogy csalival: szarvaspisivel meglocsolt sertésbordával csalogatta elő őket. Mikor a hím enni kezdett agyonlőtte.

Azt egyelőre titok övezi, hogy a fiatal szörnyet, hogyan vadászta le. Sokakban felmerült a kérdés, hogy miért volt szükséges megölni a szörnyeket, Rick ezt azzal magyarázta, hogy nem voltak megfelelő eszközei ahhoz, hogy élve elfogja – írta a Daily Mail.

“Megsütöttem a húst, hozzászögeztem a fákhoz egy olyan helyen az erdőben, ahol már látták őket” – mesélte a Bigfoot-vadász. A szemem könnyben úszott, teljesen lebénultam, mikor megláttam őket. Miután eldőlt, odamentem hozzá. Ez egy igazi szörny, olyan, mint egy óriás gorilla és az ember keveréke” – nyilatkozta Dyer.

Fejlett és intelligens lény

Dyerék szerint a vizsgálatok megállapították, hogy a lények eszesek voltak, a nemi szervük az emberéhez hasonló, karmaikkal a fára tudtak kapaszkodni és gyorsak voltak. Magasságúk két és fél méter, súlyuk pedig meghaladta a 360 kilogrammot. A lény létezésére mindeddig nem volt kézzel fogható bizonyíték, csupán lábnyomai miatt sejtették létezését, ezért világszenzáció lenne, ha Dyerék története igaznak bizonyulna.

Ám egyelőre a felfedezésről tett beszámolót többen kétségbe vonják, mivel Dyer 2008-ban már bemutatott egy Nagylábú tetemet, amelyről kiedrült, hogy egyszerű gumibábu. További gyanakodásra ad okot, hogy ő és marketing menedzsere sem nevezte meg a “washingtoni egyetemet”, amely a fent leírt vizsgálatokat elvégezte.

A lényről az egyik legismertebb videó az interneten is látható. A felvétel bejárta a világot, ám ennek a hitelességét sem tudták még idáig bizonyítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik