Szórakozás

Gáspár Sándor kapta a Páger Antal-díjat

A tizenharmadik alkalommal adták át makói kitüntetést.

Vasárnap délelőtt adták át a makói Hagymaház színháztermében a Páger Antal-színészdíjat. A kitüntetést idén Gáspár Sándor kapta.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Gáspár Szentesen született 1956-ban. A középiskola után költözött Budapestre. 1979-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ami után a Vígszínházhoz szerződött. A Katona József Színház alapító tagja volt 1982-ben. Több mint 25 éve szabadfoglalkozású színművész. Színházi bemutatóinak száma meghaladja a kilencvenet. Pályája során tuctnyi filmben szerepelt. Játszott többek közt mindhárom Üvegtigrisben, a Csapd le csacsiban valamint az A miniszter félrelépben is. 2009-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy a díjjal együtt annak a gyűrűnek a másolatát is megkaphatom, melyet egykor Páger Antal, az egyik, ha talán nem a legnagyobb magyar színész viselt– mondta el a Gáspár Sándor az átadó előtt.

A díjat elsőként Halász Judit vehette át 2002-ben. Az azt követő években Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János, Bánsági Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet és Rudolf Péter részesült az elismerésben. A tavalyi év díjazottja Cserhalmi György volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik