Szórakozás

Élete ajándékát adta Kiss Tibi

A Quimby frontembere, Kiss Tibi óriási örömöt okozott egy rászoruló fiúnak, Köteles Norbinak. A fiú családja nehéz körülmények között él, az édesanya rákkal az egyik testvére, pedig agydaganattal küzd.

Az öttagú Köteles család csaknem másfél évtizede egy 21 négyzetméteres józsefvárosi lakásban él. Az ÁNTSZ évekkel ezelőtt már vizsgálta körülményeiket, és azt egészségügyi szempontból hátrányosnak ítélte. Jelentésük után az önkormányzat kiutalt a családnak egy másik lakást, de Köteleséknek nem volt lehetőségük felújítani.

Fotók: Viasat / Laki Márton

Mert bár mindkét szülő dolgozik – az apa diszpécser, az anya szülészeten ápoló –, az anya rákos megbetegedése miatt kiesett sorból, így végképp lehetetlenné vált, hogy három gyerek mellett egy lakásfelújítás költségeit finanszírozni tudják. Mindemellett középső gyermekük jóindulatú agydaganattal küzd.

Ilyen előzmények után kapcsolódott be a Viasatos ÁlomÉpítők csapata: segítőikkel összefogva nekiálltak a lakás felújításának, valamint a családtagok kisebb álmai megvalósításának. Először a legidősebb gyermekkel, Norbival kezdték, akinek élete a zene. Itt került képbe Kiss Tibi, a Quimby frontembere is, aki a család és Norbi történetét meghallva a maga módján próbált segíteni. Az ÁlomÉpítők stábja becsempészte a mit sem sejtő fiút a Quimby együttes próbatermébe, a zenész pedig óriási ajándékot adott a fiúnak. Nekiadta azt a gitárt, amin a Most múlik pontosan, az Ajjajjaj, a Sehol se talállak című dalok születtek. Norbi érthetően, nagyon meghatódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik