Szórakozás

Clint Eastwood megmentett egy életet

A Heimlich-fogást alkalmazva megmentette egy rangos amerikai golftorna igazgatójának életét Clint Eastwood.

A színész, rendező a torna kezdete előtti fogadáson vett részt a napokban, amikor a vacsora során arra lett figyelmes, hogy Steve John igazgató fuldokolni kezd egy darabka sajttól. A filmcsillag azonnal a férfi segítségére sietett, és a Heimlich-manővert alkalmazva sikerült megmentenie az igazgatót a fulladástól.

A Heimlich-fogás egy elsősegélynyújtási technika félrenyelés esetére. A fogást végző a fuldokló mögé állva két kezét összekulcsolja a másik hasának felső részén, majd kezeit hirtelen hátra és felfelé rántva összepréseli a tüdőt, hogy az így megnövekedő légnyomással próbálja kiszabadítani a félrenyelt tárgyat. Nevét Henry Heimlich amerikai orvosról kapta.

Clint Eastwood a The Carmel Pine Cone című lapnak elmondta, most először használta a fogást. A 83 éves Oscar-díjas művésznek háromszor kellett felemelnie a több mint 90 kilogrammos tornaigazgatót, mire annak sikerült megszabadulnia a torkán akadt sajttól.

A színész az elnöke annak az alapítványnak, amely megrendezi a Pebble Beach-i golftornát. Eastwood adja majd át a győztesnek járó trófeát vasárnap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik