Szórakozás

Bringások szabályosan és életveszélyesen

Felvétel bizonyítja, biciklivel is át lehet szelni Szegedet alig több mint negyed óra alatt. Persze van akinek nincs ennyi ideje.

A szegedi bringás vlogger Atomboy83 Youtube csatornáján találtunk rá erre a nem éppen friss, de talán tanulságos videóra. A bicajos egy, a sisakjára szerelt kamera segítségével dokumentálja, hogyan szeli át Szegedet, kerékpáron az alsóvárosi Vadkerti tértől a tápéi Honfoglalás utcáig. Atomboy83 – a videó alatti leírás szerint – egy fórumos fogadásnak tett eleget az úttal. Egy szegedi autós ugyanis úgy vélte, lehetetlen megtenni ezt a távolságot drótszamáron, fél óra alatt a közlekedési szabályok betartásával. Nos, a bicajos felvétele alapján – kellemes forgalom mellett – bőven lehetséges.

Forrás: Youtube.com/Atomboy83

Atomboy83 nicknév ismerősen csenghet a szegedieknek. Ő volt az aki tavaly novemberben nézeteltérésbe keveredett egy trolivezetővel a Szent István téren.

Életveszélyes futárok

Persze nem csak szabálykövető bringásokat találni a netes videókban. Nézni is rossz például, mit művelnek a biciklis futárok New York, London vagy épp Koppenhága utcáin.

Forrás: Youtube.com/Lucas Brunelle

No és akkor még nem is beszéltünk a budapesti arcokról.

Forrás: Youtube.com/LockFootPosi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik