Szórakozás

A kopjafa mellett kap helyet Ocskay

Sebestyén Lilla

2014. 02. 06. 08:46

A tervek szerint több mint két méter magas lesz Ifjabb Ocskay Gábor szobra, mely szeptemberre készülhet el, és majd a jégcsarnok főbejárata előtt állít emléket a Volán korábbi klasszisának.

Immár ötödik esztendeje nincs közöttünk Ifjabb Ocskay Gábor, a Volán és a magyar válogatott klasszisa, és ahogy mondják róla, örökös A-csoportos jégkorongozó. A terv, hogy szoborral állítsanak emléket neki, már halála után megfogalmazódott.

A mostani cél pedig az, hogy szeptemberre, az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornára elkészüljön a mű, melyet Nagy Benedek, móri szobrászművész készít el.

Nem egyszerű a feladat, mert az volt a kérés felém, hogy a szobor legyen portré, de ugyanakkor ábrázolja Gábort úgy, ahogy a legtöbben ismerték, jégkorongozás közben. Folyamatosan nézem a képeket, felvételeket róla, hogy minél közelebb jussak a megoldáshoz – mondta el Nagy Benedek.

Idősebb Ocskay Gábor elmondta, a szobor a jégpálya főbejáratánál, a kopjafa mellett kaphatja meg méltó helyét. A kopjafa pedig már évek óta zarándokhely a hoki-drukkerek számára, mindig találni ott friss virágot, égő mécseseket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.