Szórakozás

A kopjafa mellett kap helyet Ocskay

A tervek szerint több mint két méter magas lesz Ifjabb Ocskay Gábor szobra, mely szeptemberre készülhet el, és majd a jégcsarnok főbejárata előtt állít emléket a Volán korábbi klasszisának.

Immár ötödik esztendeje nincs közöttünk Ifjabb Ocskay Gábor, a Volán és a magyar válogatott klasszisa, és ahogy mondják róla, örökös A-csoportos jégkorongozó. A terv, hogy szoborral állítsanak emléket neki, már halála után megfogalmazódott.

A mostani cél pedig az, hogy szeptemberre, az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornára elkészüljön a mű, melyet Nagy Benedek, móri szobrászművész készít el.

Nem egyszerű a feladat, mert az volt a kérés felém, hogy a szobor legyen portré, de ugyanakkor ábrázolja Gábort úgy, ahogy a legtöbben ismerték, jégkorongozás közben. Folyamatosan nézem a képeket, felvételeket róla, hogy minél közelebb jussak a megoldáshoz – mondta el Nagy Benedek.

Idősebb Ocskay Gábor elmondta, a szobor a jégpálya főbejáratánál, a kopjafa mellett kaphatja meg méltó helyét. A kopjafa pedig már évek óta zarándokhely a hoki-drukkerek számára, mindig találni ott friss virágot, égő mécseseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik