Szórakozás

A tűzoltók hajnal óta dolgoznak

A pákozdi Sport utcában található műhely gyakorlatilag megsemmisült

A segélykérő hívás február 5-én, nem sokkal hajnali fél egy előtt érkezett a katasztrófavédelemhez. Az esethez a tűzoltók kezdték meg a vonulást, akik kiérkezésük után azonnal segítséget kértek, mivel a körülbelül kétszázötven négyzetméter alapterületű üzem tetejének a fele már méteres lángokkal égett.

Hamarosan kiderült, nem elég Fehérvár összes tűzoltójának és a katasztrófavédelemnek munkatársa, Érdről és Pétről kellett a segítség. Mire teljes lett a csapat már hét tűzoltóautó és harmincegy tűzoltó vette fel a küzdelmet a lángokkal. Az oltás mellett a legfontosabb feladat a továbbterjedés megakadályozása volt, ugyanis a közelben több családi ház is épült, ezek kigyulladását azonban sikerült megakadályozni.

Az eset során a teljes épület, a benne tárolt eszközökkel, gépekkel együtt megsemmisült, de személyi sérülés szerencsére nem történt – tájékoztatta a Fehérvár24-et Farkas-Bozsik Gábor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A helyszínen jelenleg is kint vannak a fehérvári tűzoltók – az érdi és péti segítség már hajnalban visszavonult – és próbálják a lángokat csírájában elfolytani. Ezek az utómunkálatok rengeteg időt vesznek igénybe, ugyanis az összes megmaradt romot át kell forgatni, hogy a parázs is kialudjon és ne kaphassanak új erőre a lángok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik