Szórakozás

Félnek, hogy elveszik tőlük a gyerekeket

A házaspár egy önkormányzati szükséglakásban neveli lányait, meglehetősen szerény körülmények között.

Az anyuka otthon van két kislányával, Viviennel és Erzsébettel. Szakmája nincs – nyolc általánost végzett -, korábban úgy szerzett pénzt, hogy napszámba járt dolgozni. Férjének, Pintér Krisztián, aki Crohn-betegségben szenved, szintén nincs szakmája, bár targoncavezetői jogosítvánnyal rendelkezik. Utoljára közmunkásként dolgozott, jelenleg munkanélküli.

Mi is az a Crohn-betegség:

A Crohn-betegség (ejtsd: Krón-betegség) a bél rohamokban jelentkező, krónikus gyulladása.

A szükséglakás egyszobás, és csak helyrajzi számmal rendelkezik, utca, házszám nincs. Itt április 30-án jár le a szerződésük. Bár ha lejár a szerződésük, az önkormányzat meg fogja vizsgálni, hogy távozniuk kell-e, így lehet, hogy maradhatnak még. Mikor tervezték, hogy gyerekeket szeretnének, nem gondolkodtak rajta, hogy hol és miből fogják nevelni őket, most pedig attól félnek, hogy elveszik tőlük a gyerkőcöket.

Szerettünk volna még egy babát, de úgy tűnik, a harmadikat, akivel várandós vagyok, nem tarthatom meg. Sőt attól félek, hogy a másik kettőt is el fogják venni tőlünk – mondta a délmagyar.hu-nak az apátfalvi Pintér Krisztiánné.

Az apátfalvi Családsegítő Szolgálat vezetője, Herczegné Jáksó Anita, elmondta, hogy a családsegítő szolgálat minden családnak igyekszik segítséget adni ahhoz, hogy a gyerekek szüleikkel nevelkedhessenek.

Fotó: Szabó Imre, délmagyar.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik