Szórakozás

Házszámokkal házalt

Kötelező házszámcserére hivatkozva próbált pénzt kicsikarni a tokodiaktól.

Ezzel a trükkel még a rendőrök sem találkoztak. Szerencsére már az emberek is nagyon óvatosak, így nem kapott egy fillért sem a férfi, amikor hétfőn délután sorra becsöngetett a családi házakba. Azt állította, hogy a jegyző megbízásából járja sorra a falut, mert kötelező kitenni az utcát és házszámot jelző táblákat, különben jön a büntetés.

Ma már nehéz az átverés

A helyiek nem engedték be az idegent és senki nem vett tőle táblát, viszont kihívták a rendőröket, akik a személyleírás és az autó leírása alapján azonnal megtalálták a házalót. Rögtön kiderült, hogy csak pénzhez akart jutni, az önkormányzatnak semmi köze a történtekhez.

Idegent ne engedjen be!

Az eset miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne engedjen be idegent a lakásába, házalóktól ne vásároljanak. Ha hasonló trükkel jelentkezik valaki, jegyezzék meg a kocsija rendszámát, figyeljék meg őt magát is, hogy személyleírást tudjanak róla adni, a gyanús látogatókról pedig azonnal értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik