Szórakozás

Félezer kamion várakozott a lezárt határ miatt

Továbbra is korlátozott a bejutás Szerbiába.

Február elsején teljesen lezárták a határt, majd később a Szabadkáig közlekedők átkelhettek Szerbiába. A rossz útviszonyok és az időjárás miatt a szerb hatóságok továbbra is korlátozzák a járművek belépését az országba. A határra személyautóval érkezők közül is csak azok utazhatnak be Szerbiába, akik legfeljebb Szabadkáig közlekednek. A menetrend szerinti autóbuszokat fogadják.

Szegeden és Mórahalmon szinte semmit sem lehetett érezni a Kárpátokból indult, olykor 40–60 kilométer/órás Kossava szél okozta felfordulásból, Szerbiában azonban más a helyzet. A Szegedtől kicsit több mint 20 kilométerre lévő Kissori út is megbénult a hófúvástól.

A Csongrád megyei kamionparkolók – amelyeket a rendőrség rendszeresen ellenőriz – megteltek, 508 kamion töltötte az éjszakát Röszke térségében. A rendőrök teát osztanak Röszkén, valamint három nyelvű – magyar, angol és szerb – szórólapokon tájékoztatják a határ előtt várakozókat.

A szerbiai határőrség egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy mikor indulhat meg ismét a teljes forgalom a határon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik