Szórakozás

Az első féléves SZTE-s bérlet eddig használható

A bérleten olvasható dátum február 5-e, ám a változások és a bérletfelvétel miatt ezt kitolták.

Ahogy arról a Szeged24 is beszámolt, nem fog járni mindenkinek ingyen bérlet, a hallgatók szociális rászorultságuk alapján, pályázat útján igényelhették azt. Azóta egyre több egyetemista diák kérdezi, hogy mikor tudják meg, hogy kinek fog járni és kinek nem, illetve, hogy az előző bérletet meddig tudják felhasználni.  A hivatalos dátum február 5-e, ám az új, szociális alapon adott bérletre beadott pályázatokról még nem született végleges döntés.

Nincs mindenkinek ingyen bérlet

Évek óta vannak problémák a bérletrendszerrel. A bérletek ára növekedett, míg a hallgatói normatíva 2008 óta nem változott. Fenn állt a veszélye, hogy túl magas lesz a szociális támogatás ponthatára. A jelenlegi pályázás alapja az általános helyzetfelmérő adatlap, amit mindenkinek ki kellett töltenie – mondta Varga Tamás Ottó, az EHÖK Juttatási és Térítési referense.

Tehát a mostani félévtől kezdve a tanulóbérletre pályázni kell, ugyanakkor a pályázott államilag finanszírozott hallgatók csupán 90 százaléka kaphat ezentúl bérlettámogatást. A pályázati határidő január 15-én zárult le, majd pótlásra is lehetőséget adtak, ám azóta nem jött arról információ, hogy mi a helyzet az eredménnyel.

A határidő kitolva

Az SZTE EHÖK jelezte, hogy megállapodás született a Szegedi Közlekedési Kft-vel, így az eredeti határidő helyett, 2014. február 21-ig használhatják a bérletüket az SZTE-s diákok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik