Szórakozás

Éhezik az iskolában Bodrogi Gyula unokája

Több tucat szülő, köztük Jaksity Kata és Bodrogi Ádám hadat üzent csemetéje iskolájában az ehetetlen menza ellen. Ugyanis a gyerekek nap mint nap az éhségtől kóvályogva, félájultan mentek haza a tanítás után.

Dühöngenek Törökbálinton a Bálint Márton Általános Iskola diákjainak szülei, elégedetlenségük oka a menza minősége. A gyerekek szerint állandóan rossz ízű, ehetetlen az étel, ezért többségük meg sem eszi azt, emiatt viszont a tanítás végén az éhségtől félájultan, kóvályogva érkeznek haza.

Pár napja a szülők megelégelték ezt, és összefogtak: egy helyi étteremből vitettek ebédet a csemetéiknek. Ehhez megkapták Katona Ildikó, az Érdi Járási Hivatal tiszti főorvos, és Keszler Márton iskolaigazgató támogatását. A gyerekek örömmel fogyasztották az új helyről szállított ételt, azonban az iskola vezetői egy külön terembe, a többiektől elszigetelve zárták a kényes gyomrú kisdiákokat, hogy ott étkezzenek.

Fotó: RTL Klub

Hiába voltak elégedettek a szülők és a gyerekek, a probléma már a második nap kezdődött. Ugyanis az új helyről érkező ebédet le kellett vinni a kazánházba, másnap pedig az iskola megtiltotta a szállítást is. Azóta a gyerekek újra éhesek, a szülők pedig felháborodtak. A sors fintora, hogy Jaksity Kata csemetéje és Bodrogi Ádám gyermeke is a problémás törökbálinti iskolába jár.

“Havi 7800 forint az ebéd, ami a gyerekem számára ehetetlen. Az igazgató azt javasolta, hogy mi szülők menjünk el tüntetni az ételszállító cég székháza elé. Szerintem nem ez a megoldás, hanem egészséges, jóízű és megfelelő minőségű ételt kell a gyerekeinknek adni” – kesergett a Hír24-nek Bodrogi Gyula fia.

Fotó: Virág Márton

Mester Csaba ügyvéd sem tud indulatok nélkül beszélni a menza minőségéről. “Minden szülő olyan tízórait, olyan meleg ebédet küld be a gyerekének, amilyet akar. Ezt semmilyen jogszabály nem tiltja. Aki bármilyen módon megakadályozza ezt, az a gyerekek egészséghez való jogát sérti. A haragom nem új keletű, ugyanis a korábbi beszállító olyan rossz ízű, ehetetlen ebédet hordott a gyerekem iskolájába, hogy emiatt idén kivetettem őt az étkeztetésből” – állítja a sztárügyvéd.

“Tudunk a problémáról, évek óta panasz van az étkeztetésre – ismerte el Keszler Márton, a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola igazgatója. “Ráadásul az elmúlt hónapokban, különösen októberben és novemberben katasztrofális volt az ebéd minősége. Több mint hatszáz gyerek ebédel az iskolánkban. Sok szülő kevésbé tehetős, nem tud külön ételt hozatni, ezért úgy gondolom, velük szemben nem etikus az az eljárás, aminek most a tiszti főorvos vetett véget. Hangsúlyozom, nem én hoztam ezt a döntést” – tette hozzá az igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik